Κοινοτικές Εκλογές 2019




Στις 26 Μαϊου ψηφίζουμε για τις Κοινότητες, ψηφίζουμε για τις γειτονιές μας. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ξεχωριστή και αυτόνομη κάλπη για τις Κοινότητες.
Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της δημοκρατίας μας, έχουμε δυνατότητα να ψηφίσουμε αλλον Δήμαρχο και άλλον εκπρόσωπο για την Κοινότητα.
Μεχρι τώρα, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι - πρώην Διαμερισματικοί - βρίσκονταν σε μια ξεχωριστή λίστα στο κατω μερος του ψηφοδελτίου για το Δήμαρχο. Αυτό ΔΕΝ θα ισχύει πια. Θα υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και ξεχωριστή κάλπη.
Ο νόμος του Κλεισθένη, βάσει του οποίου ορίζεται η λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών, επιτρέπουν στις Δημοτικές Κοινότητες έναν σημαντικό βαθμό αυτονομίας σε σχέση με τον εκάστοτε κεντρικό Δήμο. Οι αποφάσεις για την καθημερινότητα ξεκινούν πρώτα από τα Συμβούλια των Κοινοτήτων, που πρέπει να δίνουν και τη σύμφωνη γνώμη τους σε αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης που τις επηρεάζουν. Οι Κοινότητες προτείνουν και γνωμοδοτούν για όλες τις ενέργειες που αποφασίζει ένας κεντρικός Δήμος σε θέματα καθαριότητας, αναπλάσεων, παιδείας, πολιτισμού, πρασίνου, τεχνικών έργων, κοινωνικής πολιτικής, κοκ.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο κάθε Κοινότητας που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου 2019, θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επόμενη 4ετία – 2020-2024.
Κάθε χρόνο, θα καθορίζει το πρόγραμμα δράσεων στην Κοινότητα μέχρι το 2024, και, μέσα από τις εισηγήσεις της, μπορεί να διεκδικήσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Είναι ιστορική ευκαιρία για όλους τους πολίτες να ορίσουν τις τύχες της γειτονιάς τους. Να ψηφίσουν τους δικούς τους εκπροσώπους, τους Κοινοτικούς Συμβούλους σε αυτόνομο ψηφοδέλτιο.
Ο συνδυασμός στην Δ' Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, "Ενωμένοι για Σύγχρονη Τούμπα" είναι απο τους λίγους ακομματιστους σε ολόκληρη τη χώρα. Κατεβαίνει για πρώτη φορά στις Κοινοτικές Εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Με δυο σταυρούς μπορειτε να επιλέξετε τους υποψήφιους που σας εκφράζουν για το 15μελες Κοινοτικό Συμβούλιο. Στο κοινοτικό ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει επικεφαλής, άρα ΟΛΟΙ χρειάζονται σταυρό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚHΡYΞΗ Κοινοτικού Συνδυασμού “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΜΠΑ”

Ενωμένοι για σύγχρονη Τούμπα