ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚHΡYΞΗ Κοινοτικού Συνδυασμού “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΜΠΑ”



Αγαπητοί Συνδημότες, Αγαπητές Συνδημότισσες, Φίλες, φίλοι

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου 2019, που θα διεξαχθούν με τον νέο Νόμο “Κλεισθένης Ι – 4555/2018” προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες την ευκαιρία για αυτόνομη, ανεξάρτητη και αδέσμευτη συμμετοχή και δράση στην τοπική ανάπτυξη και δημιουργία σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, κάτι στο οποίο οι υπάρχοντες πολιτικοί και κομματικοί φορείς δεν θέλησαν και δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν.
Η Τούμπα με την πολύ μεγάλη σημαντική ιστορία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, η Τούμπα των προσφύγων, των αγωνιστών της δημοκρατίας με παράδοση αγώνων και κοινωνικών κινημάτων, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης πρέπει να ατενίσει το μέλλον με προοπτική, σχέδιο, οργάνωση, λύσεις και έργο.
Αρνούμενοι/ες να συμβιβαστούμε με τη σημερινή πραγματικότητα, που μας οδήγησαν τα προηγούμενα μοντέλα διοίκησης, όλοι και όλες που μοιραζόμαστε αυτό το κοινό όραμα για την περιοχή μας για μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή, θέλουμε μια ανοιχτή, δημιουργική, αλληλέγγυα και δημοκρατική τοπική Κοινότητα.
Πιστεύουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την ενεργή συμμετοχή όλων μας, χωρίς τον κοινό αγώνα για την άλλη νέα πορεία, την διαδρομή προς το μέλλον, συσπειρώνοντας όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας.
Στις εκλογές αυτές επιδιώκουμε να νικήσει επιτέλους ο δημότης. Να νικήσουν οι δυνάμεις, που αντιστέκονται και ενδιαφέρονται για τη συνολική πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.
Από το χθες, διδασκόμαστε από τα αρνητικά και κρατάμε τα θετικά. Κοιτάμε μπροστά.
Βάζουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο.
Σας καλούμε να σταθούμε, δίπλα-δίπλα, έξω από κομματικές λογικές και πέρα από πολιτικές οριοθετήσεις ή άλλες προτιμήσεις, να συνθέσουμε το όραμα,
μέσα από ειλικρινή διάλογο.
Καλούμε τους νέους ανθρώπους, να έρθουν μαζί μας, να πλάσουμε το όραμα του μέλλοντος, που τους ανήκει και να πρωτοστατήσουν στην υλοποίηση.
Να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, να επιταχύνουμε και όλοι μαζί να προχωρήσουμε για το καλό όλων μας.
Σήμερα κάνουμε το πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα, ιδρύοντας τον Κοινοτικό Συνδυασμό “Ενωμένοι για την Σύγχρονη Τούμπα”, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τσιαπακίδη, Πρόεδρο Του Συμβουλίου της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Όσοι και όσες αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του Κοινοτικού Συνδυασμού “Ενωμένοι για την Σύγχρονη Τούμπα”, μπορεί να έχουμε διαφορετικές διαδρομές στα κοινά ή και διαφορετικές κομματικές προσεγγίσεις, όμως μας ενώνει η πεποίθηση ότι η Κοινότητα και ο Δήμος μας πρέπει να γίνει πιο φιλικός, προσιτός, ανθρώπινος και συμμετοχικός.
Τα προβλήματα είναι κοινά και για την επίλυση τους θα πρέπει να πάρουμε , τις τύχες στα χέρια μας.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα δώσει νέες αρμοδιότητες.
Επιδιώκουμε:
· Να συνθέσουμε δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων.
· Να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας στό νέο ρόλο των Κοινοτήτων,
· Να ενεργοποιήσουμε την συλλογική συμμετοχή των δημοτών στο μέγιστο και τις κοινωνικές δυνάμεις που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και άλλους Συλλόγους στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας το «στίγμα» τους στην τοπική κοινωνία.
· Να «θωρακίσουμε» το φυσικό μας περιβάλλον, καθιστώντας το παράλληλα προσβάσιμο σε όλους τους δημότες και κατοίκους, προκειμένου να το απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.
· Να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, κτίζοντας μια διαχρονική σχέση
αμοιβαίας ωφέλειας, με την εφαρμογή όλων των κανονιστικών αποφάσεων που πρέπει να γίνονται σεβαστοί για την ευταξία και
νομιμότητα.
· Να δώσουμε πραγματική φωνή στον δημότη, μέσα από τις τακτικές συνελεύσεις στις γειτονιές, την ενίσχυση των συμμετοχικών θεσμών και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.
· Την αύξηση των διαθέσιμων πόρων του δήμου προς την Κοινότητα και την Οικονομική αυτοτέλεια.
· Την Διοικητική αναβάθμιση των Κοινοτήτων.
· Την απόδοση όλων των ανοιχτών χώρων, εγκαταλειμμένων δημόσιων κτηρίων στην Κοινότητα για την αξιοποίηση τους προς όφελος των δημοτών.
· Την ενίσχυση των δομών υγείας, των κοινωνικών δομών για την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
· Την ουσιαστική υποστήριξη στους τομείς παιδείας, πολιτισμού, και αθλητισμού.
· Στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης από τον Κεντρικό Δήμο, με συγκεκριμένες ενέργειες και τεχνικά έργα ήπιας ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον που θα τονώσουν το αστικό περιβάλλον, την εγχώρια αγορά, θα ενισχύσουν και θα συμβάλουν στη βελτίωση των
οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.
· Παλεύουμε για μια Κοινότητα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με υψηλής ποιότητας ζωή για τον δημότη, τόπο πολιτισμού, δημιουργίας και των ευκαιριών για τους νέους.
· Διεκδικούμε την Τούμπα αντάξια της ιστορίας της, των αγώνων της για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Δίνουμε βήμα:
· Στους Ενεργούς Πολίτες
· Στους πολιτιστικούς Συλλόγους.
· Στις κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες που εμπλέκονται στα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.
· Στις επιτροπές κατοίκων.
· Στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.
· Στους Επιστήμονες Φορείς
· Στους Επαγγελματικούς Φορείς
· Στις νέες και τους νέους.
· Στους άνεργους, τους συνταξιούχους στην Τρίτη ηλικία, στους απόμαχους της ζωής και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
· Σε κάθε δημότη ξεχωριστά.
Συνδημότισσες και Συνδημότες,
με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Τούμπας, αποφασίσαμε με δεδομένη την αγάπη μας και την απόλυτη βούληση να προσφέρουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε, ζούμε και νοιαζόμαστε και με αυτόνομο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο να συμμετέχουμε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαίου 2019.
Συνεχίζουμε το σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα της Κοινότητας μας διαθέτοντας άποψη, θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό σε όλους, γυρίσουμε στην νέα σελίδα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτή την συλλογική προσπάθεια δημιουργούμε τον Κοινοτικό Συνδυασμό “Ενωμένοι για την Σύγχρονη Τούμπα”
Κάνουμε όλοι μαζί ένα δυνατό ξεκίνημα, δίνοντας την πνοή αναγέννησης που χρειαζόμαστε.
Αφήνουμε πίσω τακτικές διχασμού, προσωπικών συγκρούσεων, συνδιαλλαγών και σκοπιμοτήτων, που αποτέλεσαν την τροχοπέδη το προηγούμενο διάστημα.
Ενώνουμε την κοινωνία ουσιαστικά και δυναμικά με προοπτική και ελπίδα μέσα από συλλογικές διαδικασίες, από ενεργούς δημότες με κοινωνικές ευαισθησίες και αγωνίες διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τους δημότες πρωταγωνιστές, να συν-διαμορφώσουμε μαζί τους το μέλλον. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι .
Αγωνιζόμαστε, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και βάζουμε γερά θεμέλια για το μέλλον.
Την ιδρυτική αυτή διακήρυξη υπογράφουμε όλοι εμείς, που είχαμε την ιδέα και την ανάγκη να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια.
Γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε την ελπίδα, σε δημιουργικότητα, σε πράξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοινοτικές Εκλογές 2019

Ενωμένοι για σύγχρονη Τούμπα